Vinyl mastering

Platen van vinyl hebben moeite met de weergave van bepaalde frequenties. Het masteren van nummers die later op vinyl worden geperst vraagt dan ook om een andere werkwijze. De aanpak van de verschillende frequenties en het stereobeeld vraagt dan ook om een meer kritische benadering tijdens dit mastering proces. Zeg hallo tegen vinyl mastering.

vinyl mastering

WAT HOUDT VINYL MASTERING NU PRECIES IN?

Tijdens het vinyl mastering proces wordt met behulp van compressie en eq elk nummer gebalanceerd op het gebied van geluidssterkte en frequentie spectrum. Ook wordt tijdens het masteren het stereobeeld verbeterd.
Ongewenste bijgeluiden worden eveneens gereduceerd. Fouten in een mix worden tijdens het masteren zoveel mogelijk weggepoetst. Hoe beter de mix is, des te beter klinkt een track na mastering.

Vinyl mastering van een album zorgt ervoor dat elk nummer gelijk is qua klank en geluidssterkte. De sterke kanten per nummer worden tijdens het audio mastering process benadrukt.

BELANGRIJKSTE TOOL BIJ DE MASTERING VAN VINYL: EEN ERVAREN ENGINEER

Wij  zijn van mening dat niet alleen de technologie maar zeker ook de engineer achter de knoppen verantwoordelijk is voor een goede sound. De slogan van Headroom Mastering luidt dan ook: “A good sounding record is the ideal mix between art, technology, creativity, and experience.”

Mastering studio Headroom streeft ervoor om een one-stop shop te zijn voor alle audio mastering wensen. Of een nummer nu bestemd is voor uitgave op CD, Spotify, of in dit geval; vinyl. Headroom zorgt ervoor dat een nummer op de juiste wijze wordt vertaald naar de desbetreffende geluidsdrager. Of dit nu op iTunes, CD, of vinyl is.

MEER INFORMATIE OVER VINYL MASTERING?

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat mastering nu precies inhoudt. Hier kunt u lezen wat professioneel masteren inhoudt. Hoe het online masteren in zijn werk gaat kunt u hier lezen. Moet een track spoedig goed klinken? Klik dan nu op onderstaande knop.

start-mastering

headroom-mastering

Comments are closed.