Stem mastering

Met stem mastering worden de verschillende subgroepen per track gemasterd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: drums/bas/instrumenten/vocalen. Stem mastering is de perfecte oplossing voor problematische mixen.

WAAR IS STEM MASTERING GESCHIKT VOOR?

Stem mastering kan een goede mix nog beter laten klinken. Door het aanleveren van verschillende subgroepen is er meer ruimte en flexibiliteit om de juiste sound te benaderen. Volumes kunnen onderling nog gebalanceerd worden. Compressie en equalizatie kan toegepast worden op een groep instrumenten zonder dat het ten koste gaat van andere instrument groepen.

Is de mixage niet afdoende, dan kan zelfs stem mastering niet het onderste uit de kan van een nummer halen. Goede stemmastering staat of valt bij een solide mix. Ook hier kunnen wij klanten bij assisteren.
Op deze pagina vindt u meer over onze mixing diensten.

STEM MASTERING VERSUS MIXING

Zoals eerder gezegd geeft stemmastering de engineer meer flexibiliteit. Deze flexibiliteit is nodig als er grovere veranderingen gedaan moeten aan de sound van een track. Als mastering enkele problemen niet kan oplossen, dan kan stem mastering de redder in nood zijn.

In tegenstelling tot mixen houdt stem mastering zich niet bezig met effecten, vocal tuning, automation, etc. Deze elementen moeten aangebracht zijn in de mix.

WAAR STEM MASTERING ZICH WEL MEE BEZIG HOUDT:

  • kleine volume aanpassingen tussen groepen onderling
  • karakteristiek aanpassen tussen groepen onderling (warmer, voller, helderder)
  • hoeveelheid attack of punch een bepaalde subgroep nodig heeft
  • aanpassingen van het stereobeeld tussen groepen onderling

Stemmastering kan verlangd worden door een klant als hij/zij niet helemaal zeker is over een mix. Problemen die zich voordoen bij een mix kunnen aangekaart worden. Hierna zullen deze punten mee worden genomen tijdens de mastering.

MEER WETEN OVER STEM MASTERING?

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat mastering nu precies inhoudt. Hier kunt u lezen wat professioneel masteren inhoudt. Hoe het online masteren in zijn werk gaat kunt u hier lezen. Moet een track spoedig goed klinken? Klik dan nu op onderstaande knop.

start-mastering

LABEL-FOOTER

headroom-mastering

Comments are closed.