Remastering

Remastering van een album zorgt ervoor dat de algehele sound van een album mee kan met hetgeen wat nu te horen is . De sterke kanten per nummer worden tijdens het remastering process benadrukt. Remastering van een album zorgt er eveneens voor dat elk nummer even luid en gelijk is kwa klank.

HOE GAAT REMASTERING IN ZIJN WERK?

Tijdens het remastering proces wordt met behulp van compressie en eq ieder nummer uitgebalanceerd op het gebied van geluidssterkte en frequentie spectrum. Indien het nodig is wordt ook het stereobeeld verbeterd tijdens dit proces. Hebben de oude opnames ruis, kraken of tikken? Geen probleem. Bijgeluiden die ongewenst zijn worden drastisch verminderd.

Fouten in de oudere mix worden tijdens de remastering zoveel mogelijk weggepoetst. Hoe beter de oude mix is, des te beter is het eindresultaat na het remasteren van een cd. Mocht de mix van een nummer niet voldoen, dan is stem mastering eventueel een optie. Meer informatie over stem mastering vind je hier.

Mijn filosofie is dat een ervaren en goed paar oren misschien wel het belangrijkste instrument is in een mastering studio. Headroom Mastering’s slogan luidt dan ook: “A good sounding record is the ideal mix between art, technology, creativity, and experience.”

VRAGEN OVER REMASTERING?

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat mastering nu precies inhoudt. Hier kunt u lezen wat professioneel masteren inhoudt. Hoe het online masteren in zijn werk gaat kunt u hier lezen. Moet een track spoedig goed klinken? Klik dan nu op onderstaande knop.

start-mastering

headroom-mastering

Comments are closed.