Mastered for iTunes

Mastering voor iTunes releases. Door een specifieke werkwijze wordt de kwaliteit van een nummer behouden in tegenstelling tot het regulier omzetten van een volbrachte master naar mp3. Deze vorm van mastering is ook geschikt voor andere digitale distributie kanalen.De cd verkoop gaat steeds meer achteruit. Nummers en albums worden steeds meer digitaal verkocht. Dit via kanalen als iTunes, Spotify, en meer. Telefoons en iPods hebben de hi-fi sets verdrongen.
Dure speakers hebben plaats gemaakt voor hoofdtelefoons. Telefoons en MP3 spelers domineren het straatbeeld: Het afspelen van media wordt steeds persoonlijker. Door de opkomst van internet is iedereen zijn eigen DJ, en bepaalt elke persoon zijn eigen playlist.

Mede door deze redenen heeft Apple een werkwijze ontwikkeld waardoor de kwaliteit van de muziek  behouden blijft in mp3 / AAC formaat: mastered for iTunes.

Waar digitale distributie enkele jaren geleden nog een ondergeschoven kindje was, is het nu het belangrijkste verkoop kanaal.

WAAROM MASTERED FOR ITUNES?

Mastered for iTunes zorgt er voor dat deze digitale muziek klinkt zoals het bedoeld is. Je hebt zo onder andere te maken met andere decodering en algoritmes ten opzichte van cd mastering. Hier is genoeg over te vinden op het internet.

Doe je muziek waar je hard voor gewerkt hebt recht aan, en laat het speciaal masteren voor digitale distributie. “Mastered for Itunes” laat digitale muziek overal klinken zoals het bedoeld is. Zonder enige concessie. Mocht de mix niet lukken? Geen probleem. Headroom kan ook zorgen voor de totale mixing en mastering.

Ik heb al vele iTunes releases gemasterd voor diverse artiesten. Een overzicht van voorgaande klanten kan je terug vinden in mijn portfolio. Als je benieuwd bent naar hetgeen wat deze klanten over mij te zeggen hebben, dan kan je dat hier lezen. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de sound. Kijk op deze pagina om enkele voorgaande projecten te beluisteren.

HEEFT U EEN VRAAG OVER MASTERING VOOR ITUNES?

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat mastering nu precies inhoudt. Hier kunt u lezen wat professioneel masteren inhoudt. Hoe het online masteren in zijn werk gaat kunt u hier lezen. Moet een track spoedig goed klinken? Klik dan nu op onderstaande knop.

start-mastering

headroom-mastering

Comments are closed.