DJ Mastering

DJ mastering is audio mastering voor dj-set, live opname of podcast. De complete dj set wordt uitgebalanceerd op het gebied van frequentiespectrum en geluidssterkte.
Tijdens dj mastering wordt met behulp van eq en compressie de complete dj-set uitgebalanceerd op het gebied van frequentiespectrum en geluidssterkte. Ook wordt tijdens de dj mastering het stereobeeld verbeterd.
Ongewenste bijgeluiden worden eveneens gereduceerd. Fouten in een mix worden tijdens het masteren zoveel mogelijk weggepoetst. Hoe beter de mix is, des te beter klinkt een set na DJ mastering.

DJ mastering zorgt ervoor dat de gehele set gelijk is qua klank en geluidssterkte.

Onze filosofie is dat niet de gear maar de persoon achter de knoppen verantwoordelijk is voor een goed geluid. Onze slogan luidt dan ook: “A good sounding record is the ideal mix between art, technology, creativity, and experience.” Natuurlijk geldt dit ook voor DJ mastering.

WAAROM DJ MASTERING?

Master studio Headroom zorgt ervoor dat een nummer of DJ-set op de juiste wijze wordt vertaald naar de desbetreffende media. Ongeacht het genre. Zo kan je bij ons terecht voor mastering voor onder andere: Dance, EDM, Dubstep, House, Trance, Hardstyle, Hardcore, Hiphop of Reggae.

Zeker in deze tijd is het belangrijk dat DJ-sets goed klinken. DJ’s zijn de supersterren van tegenwoordig en de dj-sets zijn hun visitekaartje. Mensen struinen het internet af op zoek naar de laatste nieuwe sets. Voor inspiratie of voor luisterplezier. Sites als Soundcloud en Mixcloud staan vol met de nieuwste mixen. Blijf controle houden over je eigen geluid als DJ.

HEEFT U EEN VRAAG?

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat mastering nu precies inhoudt. Hier kunt u lezen wat professioneel masteren inhoudt. Hoe het online masteren in zijn werk gaat kunt u hier lezen. Moet een track spoedig goed klinken? Klik dan nu op onderstaande knop.

start-mastering

headroom-mastering

Comments are closed.