layer

PUNCH. DIEPTE. BREEDTE. ANALOGE SOUND

PERFECT KLINKENDE MASTERS

layer

layer

MEER DAN 10 JAAR ERVARING

EN BEWEZEN KWALITEIT

Mixing studio

De mixing studio zit gevestigd in een oud industrieel pand genaamd “De Goudfabriek” te Bergen op Zoom tesamen met andere jonge creatieve ondernemingen.

Mixing studio Headroom is akoestisch geoptimaliseerd zodat geluid zo neutraal mogelijk wordt weergegeven. De mixing ruimte is een combinatie van inspiratie en techniek. De mixing studio zelf is hybride. Er wordt gebruik gemaakt van zowel analoge & digitale hardware, als van de laatste software. Flexibiliteit en kwaliteit is het motto van mixing studio Headroom.

Misschien wel het belangrijkste element van de mixing studio zijn een paar goed getrainde oren. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring mogen opdoen met verschillende projecten. Sessies gingen van jazz naar pop, en van klassiek naar hiphop en EDM. Eveneens heb ik werk gedaan voor indie en major label artiesten. Dit alles tezamen zorgde voor een schat aan ervaring.

Buiten deze ervaring zorgden deze werkzaamheden er ook voor dat ik gevoel kreeg voor hetgeen wat verschillende klanten voor ogen hadden met hun cd. Jazz en klassieke nummers hebben baat bij een zo groot mogelijke dynamiek. De finesse van elke aanslag per instrument speelt een grote rol bij de beleving van deze genres.

Dit in tegenstelling tot genres als house, dubstep, en hiphop. De nummers van deze stijlen moeten pompen en klinken als een grote wall of sound.

Daarom behandel ik elk project compleet anders. De uiteindelijke sound moet bepaald worden door de engineer en de artiest zelf.

Mixing studio Headroom streeft ernaar om vakwerk op maat te leveren. Ongeacht omvang, budget, of genre.

Mixing studio Headroom gearlist:

DAW:
Protools HD9
Protools HD10
Verscheidene plug-ins

Monitoring:
Blue Sky Media Desk full range monitoring system
Adam P33a
Dangerous Music Music Source

Outboard:
Tubetech Cl1B buizencompressor
API 5500 equalizer
Elysia xpressor
SPL Stereo Vitalizer Mk2-T
TC Electronic Finalizer 96K

Conversie:
Violectric V800 DAC
Mytek 192 AD